lördag 31 oktober 2015

På god väg !

Hejsan allihopa !

Jag har haft fullt upp de senaste veckorna och inte kunnat vara aktiv på ett tag. Allt från läxor/prov till träning och extrajobb nu på lovet som jag har fått bra med pengar från.
Det verkar som om jag har goda möjligheter att nå mitt nuvarande mål för detta år vilket är 25 tusen kronor. Jag har äntligen köpt andelar i fonder och startat ett månadsparande på 2000 kr varje månad i dem vilka dras per automatik. Det är via ett investeringssparkonto vilket är bra och som är fördelat på fyra fonder än så länge. De pengar som jag i dagsläget har på banken ska jag sätta in på spiltan räntefond och därifrån dra 1000kr i månaden samtidigt som jag tjänar 1000kr i månaden. Efter ett år har jag allt i fonder, möjligen aktier.
Jag jobbar just nu någon timme i veckan på ett extrajobb, där jag ska försöka få bättre lön och timmar att jobba på, samtidigt fortsätter jag diska hemma och har godisförbud-är rätt så nöjd med den lönen då jag är väldigt nyttig av mig:).
Jag har på senare tid även funderat på att vara reklamutdekare och tjäna lite extra hundralappar i månaden. Är det någon av er som har tidigare erfarenheter av detta och kan berätta lite om vad det innebär och vilka villkor man har? :)

Tack på förhand,
Med Vänliga Hälsningar,
Morgondagens Miljonär :)

6 kommentarer:

  1. Jag delade ut reklam för 10-12 år sen, men det var inte alls skäligt betalt då iaf, jag hade ett distrikt med ca 500 hushåll, mestadels villor, fick hem reklamen på fredagen och då var jag tvungen att vika ihop det (kunde vara upp till 15 olika reklam-utskick till varje hushåll). Och sen spenderade jag mestadelen av hela lördagen och ibland söndagen med att dela ut det. Och då cyklade jag med en särskild korg, 2 väskor på sidorna på pakethållaren och en vagn efter, och fick ändå cykla hem om flera gånger och fylla på tidningar. 2 gånger gick dessutom cykeln isönder pga vikten. Jag kommer inte ihåg vad den exakta lönen låg på, men man fick betalt per tidning/utskick, och var det tyngre produkter som telefonboken så fick man extra betalt, men det var ändå otroligt dåligt betalt, jag jobbade varje helg med detta och brukade få runt 1500kr i månaden har jag för mig, dvs en timlön på ca 20kr.. MEN. Det har gett mig väldigt bra värderingar och jag har verkligen lärt mig att inte ta saker för givet och jobba för pengarna, så det är något jag är otroligt tacksam för idag när jag ser tillbaka. Men jag tror nog det är bättre om du börjar sälja Kvällsposten lr skaffar ett "riktigt" extrajobb. Annars finns risken att du tröttnar på det rätt fort.. Mvh Sonny

    SvaraRadera
  2. Tråkigt att det inte verkar bli något av den här bloggen!

    SvaraRadera
  3. Nej, har du gett upp denna dröm så fort? Tråkigt. Hoppas det går bra utanför bloggen ändå.

    SvaraRadera